BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
BİRLİK BAŞKANLARI KONYA'DA BULUŞTU
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen “Birlik Başkanları İstişare Toplantısı” Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldı.

Pandemiden sonra yeni bir dünya kurulduğunu söyleyen Şahin,“Yeni kurulan bu dünyada uluslararası toplum nereye gidiyor? Dünya nereye gidiyor? Ulusal anlamdaki hedeflerimiz ne olacak? Kalkınma yerelde başlıyor, demokrasi yerelde başlıyor. En önemli şey, bu tecrübeyi birlikte paylaşacağımız bu masa. Çünkü hepimizin bu süreçte çok önemli tecrübesi oldu. Bunu, kardeşliğin ve sevginin şehri Konya’da başarmak için bir aradayız." dedi. Şahin, TBB’de oturmuş bir yapının olduğuna değinerek “İyi yapı oturunca da sürdürebilmek daha kolay. İnşallah dönemimizde aldığımız noktadan sürdürülebilir anlamda gelinen noktayı ilerletmek en büyük görevimiz. Bu istişare sünnetini yerine getirerek Konya’da yaptığımız toplantıda alınacak kararların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
 
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda söz alan Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hem uluslararası temsilde hem de yerelde belediye birliklerinin, başta Türkiye Belediyeler Birliği olmak üzere çok önemli bir misyon üstlendiğini ifade ederek; “Fatma Şahin Başkanımız da görevi devraldığı günden itibaren bu görevi başarıyla yürütüyor. Kendisine bu görevden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Konya'da bu toplantının düzenleniyor olmasından çok mutluyum. İnşallah birliklerimiz arasındaki istişareden Türkiye Belediyeler Birliğinin koordinasyonunda çok daha başarılı işler çıkacaktır. Çünkü bilgi ve tecrübeyi birbirimize aktararak çok daha başarılı olabiliriz. Gelen tüm belediye başkanlarımıza şehrimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Toplantıya Birlik Başkanlarından Yoğun İlgi
 
Toplantıya; Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Enerji Kentleri Birliği ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Tarihi Kentler Birliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Pasin Ovası Belediyeler Birliği ve Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli ve TBB Genel Sekreteri Birol Ekici ile TBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kazan katıldı.
Benzer Haberler