BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
Akdeniz Belediyeler Birliği Ekim Meclisinde Fas Heyetini Konuk Etti.
Akdeniz Belediyeler Birliği(AKBB), Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için Belek’te bir araya geldi. AKBB meclisi, Fas Dakhla’dan gelen kardeş heyeti de konuk etti.

Akdeniz Belediyeler Birliği, bünyesinde bulunan üye belediyelerin başkanları ile Belek’te bir araya geldi. Eğitim seminerlerinin her zaman olduğu gibi belediyecilik konularında sürdürüldüğü buluşma, aynı zamanda iki farklı organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, Olağan Meclis Toplantısı’nın ardından Fas Dakhla’dan gelen konukları ağırladı.

2018 yılı planlaması yapıldı

AKBB Olağan Meclis Toplantısında görüşülen 5 madde oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda konuşan Başkan Tütüncü, çalışma programının belirlendiği mecliste yeni bütçe ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 2017 yılı faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ve planlandığı şekilde uygulandığını ifade eden Tütüncü, belediyelere gerçekleştirilen ziyaretler ve hizmet içi eğitimlerle bölgelerde özellikle çevre alanlarında ciddi çalışmaların yapıldığını ifade etti. Yapılan planlama ile AKBB 2018 yılı bütçesi 3 milyon lira olarak belirlendi.

Eğitimlerin yansıması mutluluk verici

Başkan Tütüncü, bütçe ve planlamaların oy birliği ile onaylandığı toplantıda yıl içinde gerçekleştirilen organizasyonlara da değinerek eğitim seminerlerinin gerek kendi belediyesine, gerekse üye belediyelere ciddi anlamda güzel katkılar koyduğunu ifade ederek, 2018 yılında da yine farklı alanlarda eğitim seminerleri düzenlenerek, daha kurumsal bir yerel yönetimler platformunda buluşmaya devam edeceklerine işaret etti.

AKBB’den ilk kültür yayını

Akdeniz Belediyeler Birliği’nde görevi süresince ilk kez yayınlanan kültür yayınının takdim edildiği toplantıda konuşan Tütüncü, “Belediye meclislerinde uzun süre görev yapmış, geçmiş dönemde de birlikte çalıştığımız arkadaşımız Erdem Arman ve yine belediye bürokrasisinde görev yapmış Nurdoğan Ünal’ın belediye meclis üyelerinin görev, yetki ve sorumluluklarını içeren çalışmasının basılarak belediyeci arkadaşlarımıza bir kaynak eser olarak dağıtımı istendi. Biz de hem teorik hem de pratik içeren bu kitabı belediye başkanlarımızın kütüphanesinde bulunması için bu çalışmalarımızın ilkini gerçekleştirerek ilk kaynak eserimizi de paylaşmış olduk” sözleri ile ilk kültür yayınını paylaştıklarını ifade etti.

Fas heyetinden dostluk vurgusu

Olağan Meclis Toplantısı’nın onur konuğu olan Fas Dakhla Heyeti, meclis toplantısının ardından özel bir toplantı ile ağırlandı. AKBB tarafından organize edilen City Expo Fuarı’nın bir geri dönüşü olarak ziyarete gelen heyette Dakhla Vadi Alharab Başkan Yardımcısı Larapas Shadley, Bölgesel Konsey Rekonztrüksiyon Su ve Çevre Hazırlığı Komisyonu Başkanı Bakar Fatima, Dakhla Yardımcı Başkanı Thali Ama, Dakhla Belediye Meclis Üyesi Aaddourrane Saadia ve Bölge Konseyi Üyesi Buabouch Fadoua, AKBB Başkanı Tütüncü’ye kendilerini ağırladıkları için teşekkür etti. Türk-Fas dostluğuna vurgu yapan Heyet, Tütüncü ve ekibine kendi bölgelerindeki belediyecilik faaliyetleri üzerine bir sunum yaptı. Tütüncü, kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiği Fas heyetine, birlikte imza atılacak her türlü proje için hazır olduklarını ifade etti. 

Hata: UPDATE haber SET sayac=2038 WHERE id='275/Akdeniz-Belediyeler-Birligi-Ekim-Meclisinde-Fas-Heyetini-Konuk-Etti.'

Truncated incorrect DOUBLE value: '275/Akdeniz-Belediyeler-Birligi-Ekim-Meclisinde-Fas-Heyetini-Konuk-Etti.'