BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
3.AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ AÇILIŞI YÜKSEK KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ. BELEDİYE OSKARLARI SAHİPLERİNİ BULDU.
3. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda dereceye giren belediyeler ödüllendirildi. 5 kategoride yapılan yarışmaya 21 belediye başvurdu. 

 Akdeniz Belediyeler Birliği(AKBB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın ödül töreni Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Kepez İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve farklı il ve ilçelerin belediye başkanları katıldı. 3. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’na 5 kategoride 21 belediye 55  projeyle katıldı.

Tütüncü: “İşte ! Birlik ve beraberlik”
AKBB  tanıtım filminin izlenmesinin ardından Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ödül töreninin açılışı konuşmasını yaptı.  “İşte ! Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz zaman manzara bu” diyerek sözlerine başlayan Başkan Tütüncü, “ Birliğimizle, beraberliğimizle, kardeşliğimizle iftihar ettiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Ne mutlu bize. Akdeniz Belediyeler Birliği  66 belediyesi ile Türkiye’nin birlik ve beraberlik ruhuna, kardeşlik duygusuna Antalya’dan Akdeniz’den çok güçlü bir ses vermektedir.  Akdeniz Belediyeler Birliği  Antalya için, Akdeniz Bölgesi için, ülkemiz ve yerel hizmetlerin kalitesinin artması için çok önemli” dedi.

Büyük bir çabayı ortaya koyduk”
Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2014 yılından beri birliğinin başkanlığını yaptığını hatırlatarak, belediye başkanları ile üstün bir gayreti ve büyük bir çabayı ortaya koyduklarını söyledi.  Eğitim çalışmaları başta olmak üzere proje yarışmaları, fuarlar ve ulusal etkinliklere kadar belediyelerimizin vizyonunun yükselmesi, hedeflerinin büyümesi ve  ufkunun genişlemesi anlamında çok farklı çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Tütüncü sözlerini şöyle sürdürdü:  “Belediyelerin ortaya koydukları performans daha önceki yıllara göre çok daha fazla oldu. Bu çalışmalar içinde en önemlisi Akdeniz Belediyeler Birliği’nin heyecanı yükseldi. Göreve geldiğimizde 44 belediyemiz vardı. Şimdi ise 66 belediyemiz bu birliğin içinde yer aldı. Buda heyecanın giderek büyüdüğünü ve yükseldiğini gösteriyor. Yeni belediyeler ile çok daha güçlü bir birlik olma yolunda ilerleyeceğiz. ”

“İyi işler yapanlar ödüllendirilmeli”
En önemli yarışmanın proje yarışması olduğunun altını çizen Başkan Tütüncü, “Proje yarışması 3 yıldır devam ediyor. Proje yarışmaları artık kurumsal boyuta geldi. Heyecanımız bu nedenle çok yüksek. 2015 yılında çok sınırlı sayıda projenin yarışmaya dahil olduğunu gördük. Bu yılda farklı bir heyecan içerisinde belediyelerimiz bu yarışmalara katıldılar. İyi işler yapanları ödüllendirmek önemli bir vazifemizdir. Proje yarışmalarının en önemli katkısı tecrübe paylaşımıdır. Proje yarışmalarından benim de çektiğim kopyalar oldu. Budan büyük bir fayda da elde ettiğimizi gördüm. Güzel uygulamalar yaygınlaşırsa, şehirlerimiz de daha güzel olur. Devlet olmanın en önemli özelliği de budur.

“Politik münazaraları yarışmaya karıştırmadık”
Proje yarışmalarını düzenlemenin kolay olmadığına da değinen Başkan Tütüncü, “ Özellikle belediyelerin siyasi partilere mensup olduğu demokratik bir yapısı içinde belediyelerin yapmış olduğu başarılı uygulamaları değerlendirmek istediğiniz de politik bir takım düşüncelerle karşılaşırsınız. Biz politikalık münazaraları karıştırmadan, A politik jüri ile bu ödül çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ettik. İşin uzmanı olan çok değerli jüri gurubu ile çalıştık. Çalışmalarımızı en güzel şekilde devam ettirmeye çalışacağız. Biz belediyeciler icraatları ile konuşuluruz. Hedef büyütürsek vizyonumuz,  daha büyük bir noktaya taşırsak şehirlerimiz gelişir” dedi.

Türel, “Belediyelerimizi teşvik edici bir yarışma”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel  de, yarışmaların teşvik edici oluğunu  söyledi. Ödül törenlerinin ödül dağıtmanın ötesinde, bir öğrenme ve tecrübe paylaşma platformu olduğuna değinen Başkan Türel, “Burada ödül alan projeleri görüyor ve kendimize örnek teşkil ediyoruz. Bu imkanı sağlayan AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, birlik yönetimini ve belediye başkanlarını kutluyorum. Ödül törenleri markalaşma sürecinin en önemli göstergesidir. Markayı güçlendirmek istiyorsanız, ödül töreni ile güçlendirmeniz ve o markanın içini doldurmanız gerekir. AKBB 3 yıl önce markalaşma yolunda çok önemli adımlar atarak ilerlediğini gösterdi.  Malatya’dan Akdeniz Belediyeler Birliğine üye belediye var. Çünkü belediyeler birliğimizin Türkiye’nin dört bir yanından takdir topladığı aşikar. Herkes AKBB üyesi olmaya çalışıyor”

“Yatırım rekorları kırmaya devam ediyoruz”
Belediyelerimizin ortaya koyduğu her eserde toplumun mutlu olması gerektiğini belirten Başkan Menderes Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:   “Belediyecilik insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatıdır. Vatandaşımızın hayatını ne kadar kolaylaştırıyorsak, işimizi iyi yapıyoruz demektir. Ülkenin gelişmesi şehirleşmenin gelişmesi ,  şehirlerin gelişmesi  belediyelerin iyi çalışması ile olur. Bir ilçe gelişirken, yanındaki ilçe geri kalıyorsa orada sürdürülebilir gelişme mümkün değildir. Korkuteli, Elmalı Fethiye ile gelişecek.  Akseki  Eğirdir ile birlikte gelişecek. Karşılıklı kıskançlık orada başarı getirmez. İşbirliği komşu ilin ve ilçenin gelişmesine katkı sağlar. Antalya’da 15 sene önce belediye başkanları yan yana gelmezlerdi. Aynı partiden belediye başkanları da bir araya gelmezlerdi. Biz dostluk ve kardeşlik içinde çalışıyoruz. Nazar değmesin. İnşallah her daim bu birlik ve beraberliğimizi daim edeceğiz.  Türkiye Antalya’da belediyecilik tarihinde en fazla projenin yapıldığı bir dönemi yaşıyor. Yatırım rekorları kırmaya devam ediyoruz.”
Siyasilerinde tarafsız olabileceğinin en güzel örneğinin Akdeniz Belediyeler Birliği olduğunu bildiren Başkan Türel,  politik münazaraların dışında hak edene gösterilen bu gayretten dolayı AKBB yönetimini ve jüri üyelerini kutladı.  Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan belediyelere ödülleri verildi. Ödül Töreninin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.
 
 
3.AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASINDA ÖDÜL ALAN BELEDİYELER 

İYİ YÖNETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - KEPEZ BELEDİYESİ (Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi)
İkincilik Ödülü -  DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ (DÖGEM Döşemealtı Gençlik Meclisi)
Üçüncülük Ödülü -  ELMALI BELEDİYESİ (Kendim Üretiyorum Kendim Kazanıyorum)
ALT YAPI ÇALIŞMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ (Şehit Mustafa Gürcan Cad.)
İkincilik Ödülü  - BURDUR BELEDİYESİ (Burdur Kenti Yağmur Suyu Drenaj Projesi)
Üçüncülük Ödülü - YENİŞARBADEMLİ BELEDİYESİ (İçme Suyu Şebeke-İshale-Depo Projesi)
ÜST YAPI ÇALIŞMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ (Döşemealtı Eko-Kreş Projesi)
İkincilik Ödülü -  MANAVGAT BELEDİYESİ (Su ve Işık Gösterili Yeşil Köprü Projesi)
Üçüncülük Ödülü  - FİNİKE BELEDİYESİ (Yüzüncü Yıl Spor Tesisi Yapımı)
ÇEVRE KORUMA,PEYZAJ,PLANLAMA,TASARIM VE UYGULAMA PROJELERİ KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - BURDUR BELEDİYESİ (Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Çevre Eğitim Merkezi)
İkincilik Ödülü  - ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi)
Üçüncülük Ödülü  - EĞİRDİR BELEDİYESİ (Atık Servettir Projesi)
SOSYO VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (“Mavi Ev” Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi)
İkincilik Ödülü - KEPEZ BELEDİYESİ (Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması)
Üçüncülük Ödülü  - MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ (Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında Projesi)
 ANI ÖDÜLÜ: GÜNDOĞMUŞ BELEDİYESİ (Kendi Hastaneni Kendin Yap)
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: AKSEKİ BELEDİYESİ (Geleneksel Akseki Mutfağı Restoran Binası)
Benzer Haberler