BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI
Akdeniz Belediyeler Birliği Meclisi, gündeminde ki konuları görüşerek karara bağlamak üzere, 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü saat 14.00’de Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde toplandı.

Toplantıya başkanlık eden AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bütün dünyada görülen Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) salgına karşı belediyeler ve birliğimiz için alınan gerekli tedbirler ve uygulamalar hakkında bir konuşma yaptı. Meclis Divan Kurulu üyeleri Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Adem Çelik Ve Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Tutan divanda yerlerini aldıktan ve Başkanlık divanı oluştuktan sonra Meclisin gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 2.maddesi olan Birliğin 2019 yılı faaliyet raporu Birlik Meclis Başkan Vekili ve Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat YANAR’ ın divandaki yerini aldıktan sonra; Birlik başkanlığının 2019 yılı Faaliyet Raporu ile bu kapsamda hazırlanan 2019 yılı Mali Durum Tablosu oy birliğiyle kabul edildi.

Birliğin 3.gündem maddesi olan 2019 yılı kesin hesabı açıklandı. AKBB’ nin 2019 yılı kesin hesabının görüşülmesinde de söz alan Başkan Tütüncü, gelirlerde yüzde 61 isabet oranını tutturduklarını açıkladı. Harcamalarda ise tutumlu davranarak yüzde 49 oranını tutturduklarını, iyi bir mali performans gösterdiklerini, bu konudaki başarıyı ise, özellikle harcama kalemlerinde titiz davranmalarına borçlu olduklarını söyledi.

Gündemin 4.maddesi olan ve toplantıda görüşülen en dikkat çekici konuların başında, AKBB’ ye üyelik başvurusu yapan 4 belediyenin üyeliğinin onaya sunulması oldu. Denizli Serinhisar, Isparta Sav, Afyonkarahisar Dinar ve Konya Ahırlı belediyelerinin üyelik başvurusu, oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle üye sayılarının 78’e ulaştığını açıklayan Başkan Tütüncü, göreve geldiklerinde 41 üye belediye olduğunu ve şu an yüzde 100’lük bir büyüme sağladıkları ve üye sayısını daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Her müracaatın sevindirici olduğunu belirten Tütüncü, her yeni üye belediyenin birliği güçlendirdiğini belirtti.

Gündemin 6-7-8 ve 9.maddeleri gereği Encümen, Plan ve Bütçe Komisyonu, Turizm Komisyonu ve Çevre Komisyonu seçimleri yapıldı.

Birlik Encümenine; Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çiçekpınar Belediye Başkanı Memiş Kaynak ve Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, 

Birlik Plan Bütçe Komisyonuna; Kepez Belediye Meclis Üyesi Dilaver Tanık, Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Muhammet Ural, Isparta Belediye Meclis Üyesi Hakkı Kaya, Aksu Belediye Meclis Üyesi Turan Alma, Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Ali Polat, 

Birlik Çevre Komisyonuna; Serik Belediye Meclis Üyesi Ramazan Dolay, Kaş Belediye Meclis Üyesi Hasan Toker, Gündoğmuş Belediye Meclis Üyesi Mehmet Güven, Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Ebru Leman Kalkan, Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Büşra Özdemir, 

Birlik Turizm Komisyonuna; Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Sandıklı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Daştan, Ağlasun Belediye Meclis Üyesi Mehmet Başlı, Kaş Belediye Meclis Üyesi İsmail Kavcar, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mithat Aras seçildi.

Birlik Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ, tüm faaliyetlerde emeği geçenlere teşekkür ederek kapanış değerlendirme konuşmasını yaptı. AKBB encümen üyeleri, plan ve bütçe, turizm ve çevre komisyonları üyelerinin seçildiği toplantının sonunda, toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.
 
 
Benzer Haberler