BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
16-18 Mart 2016 günleri düzenlenecek 6. Antalya Uluslararası Şehircilik Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu Basın Toplantısı
Akdeniz Belediyeler Birliği’nin Mart ayında 6’ıncısını düzenleyeceği Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye’de modern belediyecilik anlayışının temellerini Antalya’da atılmasını sağlayacak.
 
Akdeniz Belediyeler Birliği’nin (AKBB) Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle 6’ıncısını düzenleyeceği Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 16- 18 Mart tarihlerinde ANFAŞ Expo Center’da düzenlenecek. Fuara katılan belediye ve firmaların katılımını arttırmak adına Akra Barut Otel’de fuarın tanıtım toplantısı düzenlendi.
 
Katılım yüksel oldu
 
Aynı zamanda Kepez Belediyesi Başkanı olan AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce, Fuar düzenleyicisi Pyramids Grup Fuarcılık CEO’su Tolga Tezel, Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü’nün danışmanı Adlıhan Dere ile Kepez Belediyesi Meclisi Üyesi Elif Derya Canbulut’un katıldığı basın toplantısında, fuarın ayrıntıları açıklandı. 
 
Tütüncü fuarın önemini anlattı
 
Fuarın hem şehircilik anlamında, hem de Antalya’ya olan getirisini anlamında önemini anlatan bir konuşma yapan AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, yerel yönetim noktasında hizmet üreten bürokratların ve tedarikçilerin aynı ortamda bir araya getirildiğini vurguladı. Fuarın yeni teknolojilerin görüldüğünü belirten Tütüncü, izlendiği bir fuar olmanın yanı sıra belediyecilere yönelik çeşitli seminer, sempozyum ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Aylar öncesinden hazırlanıldı
 
Fuardan 4,5 ay önce danışma kurulu oluşturarak ilgili çalışmalara başladıklarını anlatan Tütüncü, “Danışma kurulundaki görevliler, Türkiye’deki birçok belediyeyi ziyaret ederek davetiye iletecekler. Bu sayede fuara katılımın yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Fuara uluslararası katılımın da geçen yıla göre fazla olacağını düşünüyoruz. Arap ve Türk Cumhuriyetlerinin bulunduğu coğrafya ile Avrupa’dan çeşitli belediyelerden temsilcileri davet ettik” diye konuştu.
 
Fuarcılıkta öndeyiz
 
Fuarların Antalya’ya değer kazandırılması bakımından son derece önemli olduğuna da değinen Tütüncü, “Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) aracılığıyla, kış aylarında iç ve dış turizmi hareketlendirecek önemli fuarlara imza atılıyor. Antalya’nın dünyadaki fuar örneklerine göre birçok ilin önünde” dedi.
Benzer Haberler