BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
Birlik Meclis Üyelerine Halkla İlişkiler ve Liderlik Eğitimi
AKBB’ye üye belediyelerin meclis üyeleri, Sandıklı’da düzenlenen eğitim seminerinde protokol yönetimi ve kurumsal temsil dersi aldı.
 
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) üyesi belediyelerin meclis üyeleri, Sandıklı’da düzenlenen eğitim seminerinde ‘protokol yönetimi ve kurumsal temsil’ dersi aldı. Aynı zamanda AKBB Başkanı olan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ile Sandıklı Belediyesi Başkanı Mustafa Çöl’ün de katıldığı seminer, 3 saat sürdü.
 
Uygulamalı eğitim verildi
 
Protokol Yönetimi ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv, uygulamalı dersinde protokol buluşmalarındaki kurullar, resmi davetlerdeki sofra kuralları, temsil etme özellikleri gibi başlıklarda sunumları uygulamalı olarak yaptı. Meclis üyelerinin konuyla ilgili soruları, hemen yanıt buldu. Ortaya koyulan sofrada, resmi yemeklerde uygulanacak kurallar en ince ayrıntısına kadar gösterildi.
 
Devletlerarası temsil
 
Dersinin finalinde ülkeler arası protokol buluşmalarına fotoğraflarla örnekler veren Ataöv, bizzat katıldığı yabancı bir heyetin Türk heyetine üstünlük taslamasını anlattı. Ardından kürsüyü devralan AKBB Başkanı Tütüncü, Kanuni Sultan Süleyman’a gönderilen İran elçiliğinin Osmanlı heyetine üstünlük tasladığını, verilen cevap ile Osmanlı İmparatorluğunun itibarının korunduğu örneğini anlattı.
 
Siyasetçinin rolü topu geri göndermek
 
Devletlerarası temsilin çok önemli olduğunu belirten Tütüncü, temsil edebilmek için de, ortada temsil edileceğin olması gerektiğini söyledi. Protokolde ilmi siyasetin çok önemli olduğunun altını çizen Tütüncü, şu şekilde konuştu; “Böyle durumlarda siyasetçinin asıl rolü, size yuvarlanan topu alıp karşı tarafa koymaktır. Bir sözle her şeyi ters yüz edecek bir güce erişilebiliyor. Bizler sıradan bir meclis üyesiyiz, bunları bilmemiz gerekmiyor, dememeliyiz. Şehirlerimizi geliştireceksek, önce kendimizi geliştirmemiz, yetiştirmemiz, sevgiyi saygıyı merkeze alarak modern dünyaya entegre etmemiz gerekiyor. Birbirimize nezaketi alarak şehirlerimize hizmet etmenin arayışı içinde olmamız lazım.”
 
Düzenli aralıklarla buluşuyoruz
 

Belediye başkanlarına ve meclis üyelerine yönelik bir çalışma tertiplediklerini belirten Tütüncü, bu sunumların, meclis üyelerini zenginleştireceğini söyledi. AKBB’nin düzenlediği bu tip programlar ile düzenli aralıklarla bir araya geldiklerini belirten Tütüncü, bu gibi programların halkı temsil eden başkanlar için oldukça önemli olduğunu söyledi.
Benzer Haberler