BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
CtiyEXPO 5. Antalya Uluslararası Şehircilik Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu Basın Toplantısını gerçekleştirdik
Anfaş City EXPO Fuarı’nı destekleyen Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Tütüncü, bu fuarla yeni belediyecilik anlayışının sergileneceğini söyledi.
 
Anfaş City Expo Fuarı’nın destekçisi Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, 15 bin ziyaretçi katılımının beklendiği organizasyonda yeni belediyecilik anlayışının sergileneceğini söyledi.
Antalya Expo Center’da 1- 3 Nisan arasında 5’incisi düzenlenecek olan fuar, Akra Barut Otel’de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Toplantıya ev sahibi olarak Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce ve Akdeniz Belediyeler Birliği Danışmanı Adlıhan Dere katıldı.
Açılış konuşmasında 1500’ü belediye başkan ve yardımcısı ile 170’in üzerinde firmanın katılacağını anlatan Seçer, fuarın Antalya’nın marka değerine katkıda bulunduğundan söz etti.
 
Dünya rekabeti şehirler üzerinden
Günümüz dünyasındaki rekabetin şehirlerde ne kadar yaşanabilir bir ortam sağlanmasıyla yapıldığını vurgulayan Tütüncü, “Ülkelerin rekabetlerinin en önemli parametreleri vatandaşlarına yaşanabilir bir ortam üretmesiyle oluşuyor. Parametre bu olunca, yerel hizmetler çok farklı bir anlam ifade ediyor. Böyle bir dünya içinde daha güzel bir şehir meydana getirme içindeyiz.” dedi.
 
Belediyeler artık inisiyatif alıyor
Artık sadece alt yapı çalışması yapıldığı 20 yıl önceki belediyecilik anlayışının terk edildiğinin altını çizen Tütüncü, “Bugün vatandaşının hayatına dokunan, her konuda inisiyatif alan, yeni hizmetler üretme kaygıları yaşayan belediyeler var. Böylesi yenilikçi bir anlayışın olduğu dünyada, belediyecilik hizmetlerinde gelişmelerin sergilenmesi, belediye başkanlarına ufuk açıcı sergiler olması çok önemli.” şeklinde konuştu.
 
Şehircilik ilham işi
Şehirciliğin bir ilham işi olduğunu belirten Tütüncü, farklı hizmetler ortaya koyarken bir yerlerden hep ilham aldıklarını söyledi. Başkanların başka yerlerdeki hizmetleri kendi şehrine nasıl uyarlayabilir araştırmasına girdiğini belirten Tütüncü, birçok belediyenin bu fuara katılarak kendi hizmetlerini sergileme şansı bulacağını söyledi.
 
Sempozyumlar fuarın tacı
Fuar bünyesinde düzenlenecek Yerel Yönetimler Sempozyumu ile çeşitli konuların masaya yatırılacağını anlatan Tütüncü, “Yapılmak istenen, belediyeciler arasında bir tecrübe paylaşımının yaşanmasıdır. Karşılaşılan ortak sorunlarla nasıl mücadele edileceği konusunda fikir tartışmasına vesile olacak. Bu anlamda sempozyumlar fuarı taçlandıracak.” dedi.
Antalya’nın markası olacak
Türkiye’de bu kapsamda eşi benzeri olmayan bu fuarın Antalya’da markalaşacağını belirten Tütüncü, firmaların yeni teknolojilerini burada tanıtacaklarını hatırlattı. Bu fuarlar olmadığında belediyecilerin yeni teknolojileri belli yerlerde kısmen görebildiğini belirten Tütüncü, “Yeni belediyecilik anlayışı içinde çok farklı bir çalışma yapabilecek yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Bizler de bunları, bu fuarlar takip edebiliyoruz.” diye konuştu.
Benzer Haberler