BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
01-03 Nisan 2015 CityExpo 5.Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı & Yerel Yönetimler Sempozyumu Basın Toplantısı
Türkiye’nin en kapsamlı Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ANFAŞ CityExpo Fuarı, 01-03 Nisan 2015 tarihleri arasında beşinci kez Antalya Expo Center’da açılacak. Basın toplantıya katılan Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyeciliğin merkezi bir Antalya hayal ettiklerini söyledi.
Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ANFAŞ CityExpo Fuarı’nın basın toplantısı AKRA Barut Hotel’de yapıldı. Akra Barut Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya ANFAŞ Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce ve Akdeniz Belediyeler Birliği Danışmanı Adlıhan Dere ile basın mensupları katıldı.
15 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
01-03 Nisan tarihlerinde yapılacak olan fuara 15 bin ziyaretçi beklediklerini dile getiren ANFAŞ Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, "Türkiye’nin en kapsamlı ve en yoğun ziyaretçi alan Belediye Ekipmanları Fuarı’na bin 500’ ün üzerinde belediye başkanı ve yardımcıları katılacak. Her sene Belediyelerin yanı sıra Karayolları, DSİ, Devlet Malzeme Ofisi gibi kamu kuruluşlarının, kooperatiflerin, organize sanayi sitelerinin ve üniversitelerin alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamak iÇin tercih ettikleri Anfaş City Expo Fuarı’na bu sene yabancı belediyelerin de ilgisi büyük oldu" dedi.
"İran 38 KİŞİLİK HEYETLE KATILACAK"
Fuara katılacak olan Kosova heyetinin su, gaz, altyapı ve yol malzemeleriyle ilgili olduklarını vurgulayan Server Seçer, Kosova heyetinin belediye ekipmanları almak için Türk firmaları ile buluşacağını belirtti. Seçer, "City Expo Fuarı’nda Kosova’dan gelecek olan Shtıme, Podujeve, Vushtrrı, Junık, Iıpjan, Obılıq, Suhareke, Peje, Kamenıce, Mıtrıvıce, Hanı ı elezıt, Malısheve, Istog, Vıtı Belediye Başkanlarından oluşan heyet belediye ekipmanları almak için Türk firmalar ile buluşacak. İran ise Shiraz, Tebriz ve Tahran şehirlerinden gelecek 38 kişilik belediye başkanı, başkan yardımcısı, vali yardımcısı, mimar ve kent planlamacılarından oluşan kişilik heyeti ile AnfaşCityExpo Fuarından Belediyelerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayacak" diye konuştu.
"Irak Kerkük YATIRIM KOMİSYONU HEYETİ ÖNEMLİ ALIMLAR İÇİN FUARA GELECEK"
Irak Kerkük Yatırım Komisyonu Heyeti’nin önemli alımlar yapmak için fuara geleceklerini belirten ANFAŞ Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, "Irak heyeti fuardan özellikle kent mobilyaları ve sinyalizasyon malzemeleri alımı yapmak istediklerini bildirdiler. Antalya Büyükşehir Belediyemizin Kardeş Şehir Belediyeleri Yalta - Ukrayna , Urumçi - Çin , Çeboksarı-Çuvaşiştan, Rostov - Rusya , Kunming - Çin, Nürnberg Almanya belediye başkanları, belediye yetkililer ve inşaat firmalarından oluşan heyetlerle fuarı ziyaret edeceklerdir. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği Organizasyonuyla Tunus’tan 35 ‘in üzerinde Belediye Başkanı ve yardımcısı Anfaş City Expo Fuarını ziyaret ederek katılımcı firmalar ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştireceklerdir" ifadelerini kullandı. Fuarda sergilenecek ürün grupları hakkında bilgiler de veren ANFAŞ Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer konuşmasını şöyle tamamladı:
"AnfaşCityExpo Fuarı’nda firmalar belediye araçları, ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park-bahçe düzenlemesi ekipmanları ve donanımı, bahçe-süs bitkileri, peyzaj ekipmanları, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, ekipmanları, temizlik ve bakım ekipmanları ve malzemeleri, ses, ışık ve görüntü sistemleri, spor tesisi ekipman ve donanımları, spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği sistemleri, elektrik, elektronik, bilgisayar,otomasyon,yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi farklı ürün grupları sergileyecekler."
"BELEDİYECİLİĞİN MERKEZİ BİR ANTALYA HAYAL EDİYORUZ"
ANFAŞ City Expo Fuarı’nın hem Antalya’ya hem de ekonomiye katkı sağladığını ifade eden Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, fuarla birlikte belediyeciliğin merkezi bir Antalya hayal ettiğini söyledi. Tütüncü, "Günümüz dünyasında rekabet şehirler ve şehircilik üzerinden yapılıyor. bugün burada beşinci kez düzenlenecek olan ANFAŞ City Expo Fuarı’nın tanıtım toplantısındayız. Akdeniz Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği ve ANFAŞ işbirliği ile ortaya konan fuar, Antalya için ve Türkiye için önemli bir organizasyon. Dünyada ülkelerin rekabetlerinin en önemli parametreleri vatandaşlarına yaşanabilir bir şehir üretmesi gerekir diye düşünüyorum. Dolayısıyla parametre bu olunca rekabet şehirler üzerinden yapılınca belediyecilik yerel hizmetler çok farklı bir anlam ifade ediyor. Böylesi bir dünya içerisinde hiç şüphe yok ki belediyelerimizde çok büyük gayret ve azimle daha güzel bir şehir meydana getirmek gayreti içerisinde olacağız" dedi. Fuarın Antalya için marka olmasını istediğini belirten Tütüncü, fuarcılık sektörünün gelişmesinin, Antalya’ya birçok kişinin gelmesini sağlayacağını kaydeden Tütüncü, bu amaca yönelik çalışmalarının devam etiğini söyledi. Tütüncü, "Bu da hem şehre hem de ekonomiye katkı sağlar. Biz Antalya’yı Türkiye Belediyeciler Birliği’nin zirvesine çıkarmak istiyoruz. Bundan daha kapsamlı bir yerel yönetim sempozyumu mevcut değil. Biz belediyeciliğin merkezi bir Antalya hayal ediyoruz" diye konuştu.
 
Benzer Haberler