BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
ÇEVRE VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLER 2.YUVARLAK MASA TOPLANTISI ÇAMELİ'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) tarafından Çameli’de düzenlenenÇevre ve Sürdürülebilir Kentler” 2. Yuvarlak Masa toplantısında; Çameli Belediyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Cengiz ARSLAN başkanlığında, Birlik Genel Sekreteri Süreyya İŞERİ, AKBB Turizm Komisyonu Üyeleri Hüseyin DAŞTAN ve Mehmet BAŞLI, Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Derya ÜNVER, Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gülsüm KILDAN, Antalya Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Funda YÖRÜK ve Antalya Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 12-13-14. Dönem Başkanı Sayın Bayram Ali ÇELTİK’in katılımlarıyla Çameli Taş Konaklar Kırsal Turizm Tesisinde bir araya geldi.
 
Toplantının açılış konuşmaları Sayın ARSLAN tarafından yapıldı.
 
Sürdürülebilir Çevre ve Kentler” ana başlıklı toplantıda; Antalya Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Funda YÖRÜK "Kent Planlama Kriterleri ve Süreçleri" konularını sunumlarında ele aldı. YÖRÜK; konuşmasında “Turizm bölgeleri, çevre ve kentlerin kalkınma programları, yerel ve fiziki planlamaları, imar planları ve koruma altına alınan sit alanlarının geleceğe taşınması adına yapılan çalışmalar” ile ilgili çözüm ve öneriler de bulundu.
 
Toplantının devamında; “Antalya Havzalarında Suyun Dünü, Bugünü, Yarını" konularında Antalya Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 12-13-14. Dönem Başkanı Sayın Bayram Ali ÇELTİK sunumlarını gerçekleştirdi. ÇELTİK konuşmasında; “Su havzalarının tarımda kullanımı, yeraltı ve yeryüzü kaynaklarının bilinçsiz kullanımı, çevresel faktörlerin etkisiyle doğal dengenin bozulmasıyla birlikte kuraklık tehlikesini, alınması gereken önlemleri, iklim değişikliğinin etkilerini ve su havzalarındaki suyun verimli kullanılmasının önemini” belirtti.
 
Programın sonunda; Katılımcılar da yürütülen çalışmalara örnekler ve değerlendirmelerde bulunarak bilgiler verdiler.
 
Ev sahipliğini yapan Çameli Belediye Başkanı ve AKBB Turizm Komisyonu Başkanı Sayın Cengiz ARSLAN tarafından düzenlenen inceleme ve teknik gezide; Çameli’nin Elmalı Mahallesinde bulunan Coğrafi işaretli motiflerinden oluşan kilimlerin bulunduğu Elmalı Kadın Kooperatifi Dokuma Atölyesi, Şelale Restaurant, Çameli Bağ Evleri-Bağ Evleri Kar Restaurant işletmeleri gezilerek,ilçenin tarihi, yöresel kültürleri ve bölgeleri hakkında bilgiler alındı.
Benzer Haberler