BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
Kardelen Eko-Tur Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı.

Akdeniz Belediyeler Birliği, Kardelen Eko-tur Projesi Açılış Toplantısı ile başladı.

AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ KARDELEN EKO-TUR PROJESİ TOPLANTISI BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile Akseki, Gündoğmuş ve İbradı’da, turizmi canlandırmak amacıyla Kardelen EKO-Tur Projesi başlattı.
Kardelen EKO-Tur Projesi 1. paydaş toplantısı, AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında Akseki’de yapıldı. Akseki Ömer Duruk Tesisleri’ndeki toplantıya, Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Gündoğmuş Kaymakamı Mustafa Üner, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, İGA AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay, AKBB ve BAKA yetkilileri, bölge muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilleri katıldı.
BÖLGEDE ALTERNATİF TURİZM İÇİN HER ŞEY VAR
Toplantıda Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı’nın, alternatif turizmle kalkınabileceğini ve bu amaca dönük planlar hazırladıklarını söyledi.
Uysal, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı havzasının, Altınbeşik Mağarası, düğmeli evleri, kardelen gibi endemik bitkileri, yaylaları, organik tarımı, organik besiciliği ve avcılık potansiyeliyle önemli bir alternatif turizm destinasyonuna sahip olduğunun altını çizdi.
Kardelen EKO-Tur Projesi’nin paydaşlarından biri olan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de, “Aynı kaderi paylaşan 3 ilçeyiz. Akseki, Gündoğmuş ve İbradi, dağların arkasında, Torosların zirvesinde yolun arkasında, denizden uzak, ekonomik yönden geçim kaynakları kısıtlı, ekecek toprağı az olan bir bölge” dedi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise projenin bölgenin turizm ve folklor değerlerinin korunmasına ve istihdama önemli bir katkı sağlayacağının altını çizdi.
BÖLGEDE TURİZM POTANSİYELİ VAR
AKBB Başkanı Hakan Tütüncü de, Kardelen EKO-Tur Projesi’nin, yerel ekonomilere hayat verecek bir çalışma olduğuna dikkat çekti. Akseki, Gündoğmuş ve İbradı havzasının, coğrafi konumu nedeniyle Türkiye’nin çok fazla bilinmediğine dikkat çeken Tütüncü, “Bölgenin çok güzel doğal güzellikleri ve turizme kazandırılabilecek potansiyeli var. Yerel yönetimler olarak bu potansiyeli çok iyi değerlendirmemiz ve bölgenin gelişimi bakımından itici bir güç olarak kabul etmemiz gerekiyor. Böylesi bir kabulle bölgelerimizi ekonomik olarak daha da ileriye götürücü adımları atarsak inanıyorum ki, bölgemizin ekonomisine ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Bölgede turizme kazandırılabilecek, turistik değer diyebileceğimiz pek çok unsur var. İş o ki, bu unsurların en iyi şekilde değerlendirilmesi ve bölge ekonomilerine katkı sunmasıdır” diye konuştu.
AKBB’DEN YEREL YÖNETİMLERE PROJE DESTEĞİ
AKBB olarak şehirciliğe ve ekonomiye katkı sağlayacak projeleri desteklediklerini belirten Tütüncü, “Bu politikamız gereği Akseki’de önemli bir projenin ilk paydaş toplantısını gerçekleştirdik. Kardelen EKO-Turizm Projesi bu hedefe dönük olarak AKBB ile BAKA ile yapmış olduğumuz çok önemli bir proje. Bu proje hedefine ulaşacağına inanıyorum. Proje tamamlandığı zaman bölge Türkiye’de, düne göre daha bilinen bir yer haline gelecek. Bölge Turistik değerlerini biraz daha ön plana çıkaracak. Akseki’nin simgesi kardelen çiçeği bölgenin bir endemik bitkisi olarak daha da ün kazanacak.”
Tütüncü, tarihi mimari yapıların olduğu Akseki’deki Sarıhacılar Köyü’nün bir alternatif turizm merkezi olarak pazarlanmasını ve turizm değerlerinin ön plana çıkarılmasını tavsiye etti.
Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce’nin, projenin tanıtımıyla ilgili sunumu yapmasının ardından toplantı sona erdi.
Daha sonra, Tütüncü ve beraberindeki heyet Akseki’nin açık hava müzesi haline getirilen tarihi yapıların olduğu Sarıhacılar mahalle’sini gezdi.
Benzer Haberler