BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
Akdeniz Belediyeler Birliği yaz döneminin 4. istişare toplantısını Elmalı’da gerçekleştirdik
AKBB’den tarihi performans
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB)’nin, yaz döneminin 4. istişare toplantısını Elmalı’da düzenleyen Başkan Hakan Tütüncü, “ Birlik üyesi belediye başkanlarımızla 1 yılda 3 kez biraya geldik.  Bu, AKBB’nin tarihinde iyi bir performanstır.” dedi.

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, birlik üyesi belediyelerle yaz dönemi istişare toplantılarını Antalya’nın batı ilçesindeki belediyelerle sürdürdü.

İstişare ve değerlendirme toplantısı, Elmalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile bölge belediyelerin birlik üyesi meclis üyeleri katıldı.

Elmalı Belediyesi’ni ziyaret etti

Toplantı öncesi Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce ve birlik danışmanı Adlıhan Dere’nin yer aldığı bir heyetle Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin’i, makamında ziyaret etti.
Burada bir açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, toplantıya ev sahipliği yapmasından dolayı Öztekin’e teşekkür etti.
Tütüncü, Antalya’nın doğu ve batı ilçeleri ile Isparta, Burdur illerinde düzenledikleri 4 ayrı istişare toplantısıyla belediyelerin sorunlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Toplantılar belediye hizmetlerine katkı sağlıyor

Elmalı’daki istişare toplantısına, birliğin Antalya’nın batısındaki ilçelerin belediye başkanlarını ve Muğla’daki belediye başkanlarını davet ettiklerini anımsatan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Davetimizi kabul eden belediye başkanlarımız oldu. Mazeretli ve mazeretsiz olarak davetimize gelemeyen belediye başkanlarımız da var.  AKBB olarak üye belediyelerimize bu imkânları sunmakla yükümlüyüz. Belediye başkanlarımız birliğin davetlerine katılıp katılmama konusunda serbesttirler. Katılıp katılmama kendi takdirleridir. İstişare toplantılarının, belediye hizmetlerine katkı sunacağını düşünüyorum. İstişare toplantılarının, belediyelerimizin somut problemlerini ortadan kaldırma noktasında ve büyük belediyelerimizle, küçük belediyelerimiz arasındaki iletişimin sağlanmasında hayırlı olduğunu kanaatindeyim.”

1 yılda 58 belediye ile 3 kez bir araya geldi

Tütüncü, son 1yıl içerisinde üye belediye başkanlarıyla bölgelerinde 3 kez bir araya geldiklerinin altını çizdi. Birlik üyesi 58 belediyenin tamamında AKBB’nin heyecanını, yeni dönem azmini yansıtabilmenin kendileri için önemli olduğunu kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, “Bu ziyaretlerimiz, istişare toplantılarımız kurumsal bir yapı olarak AKBB’yi güçlendirecektir. AKBB’nin güçlenmesi belediyelerin hizmet üretme noktasında heveslerini güçlendirecektir. Kazanan da millet olacaktır. Geçtiğimiz kış döneminde Afyon’da yapmış olduğumuz istişare toplantısına sadece birlik üyesi belediye başkanlarını ve meclis üyelerini değil, birlik üyesi olmayan bölgedeki tüm belediye meclis üyelerini, yaklaşık 500 meclis üyesini davet ettik.  Bu toplantıyla beraber bir yıl içerisinde başkanlarımızla, meclis üyelerimizle bir kaç kez bir araya gelmiş oluyoruz.  Bu, AKBB ‘nin tarihinde iyi bir performanstır.” ifadesini kullandı.

“Hüsamettin Başkanı takdirle izliyoruz”

Tütüncü, yuvarlak masa toplantılarıyla, çeşitli proje yarışmalarıyla ve eğitim çalışmalarıyla çok farklı bir heyecanı birlik üyesi belediyelere aktarmaya devam edeceklerini vurguladı.    Konuşmasında Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya övgüyle söz eden Tütüncü, “Hüsamettin Başkan, hepimiz için bir ağabey ve büyüktür.  Hem yapmış olduğu çalışmalar hem de vatandaşı ile kurmuş olduğu gönül bağı bütün belediye başkanlarımızca takdirle izlenmektedir.” dedi. 

“AKBB’nin tecrübe paylaşımı önemli bir hizmettir”

 Daha sonra söz alan Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya’da şunları söyledi: “İnsanın sosyal bir varlık olarak en çok ihtiyaç duyduğu şey bir araya gelip sohbet etmek ve selamlaşmaktır. Bu toplantıyla bu amacı gerçekleştiriyoruz.  Sonra aynı işi yapan insanlar olarak bir araya geldiğimizde yaptığımız işle ilgili karşılıklı tecrübe, bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Bu bir kurumun gelişmesine katkı sağlayan nedenlerden birisidir. Belediye başkanlığı tecrübemde birçok belediye başkanımızın yapmış olduğu uygulamalardan, belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmalardan etkilenerek hizmetler üretmeye çalıştım. Bu anlayış Kumluca’da kabul gördü. AKBB birliğinin tecrübe paylaşımı konusunda bir misyon üstlenmesi belediyecilik anlamında çok önemli bir hizmettir.”

Hakan Başkan’la çalışmaktan onur duyuyorum”

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de yaptığı konuşmada, AKBB’nin bölge istişare toplantısının ilçesinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Öztekin, davette bulundukları bazı belediye başkanlarının program değişikliğinden dolayı toplantıya katılamadığını da hatırlattı. Başkan Öztekin, Elmalı’nın, Ömer Paşa Camisiyle, konaklarıyla, manevi havasıyla Akdeniz bölgesinin önemli bir kültür merkezi olduğuna vurgu yaptı.
AKBB’nin faaliyetlerini takdirle karşıladığını dile getiren Öztekin, “Son 1 yıldır Hakan Başkan ile AKBB’nde çalışmak  benim için bir onurdur. Ne kadar güzel bir çalışma performansı sergilendiğine ben şahidim.  Bu performansın güçlenerek devam etmesini diliyorum.” diye konuştu.

Bütünşehir önerisi

AKBB’nin, Bütünşehir Yasası ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapmasını öneren Ümit Öztekin,   “Yuva Mahallemizde büyük bir sel felaketi yaşandı. Burada Büyükşehir Yasası’nın gücünü hissettik. Yuva Mahallesi’nde ciddi bir sel vardı. Büyükşehir 1 hafta içerisinde mahalleyi eskisinden daha güzel hale getirdi. Bunu ne Elmalı Belediyesi ne de İl Özel İdaresi yapabilirdi. Böyle güzel bir yasayı tu kaka yapmak doğru değil. Yasa da bazı eksiklikler var. İyi niyetli ve yapıcı bir anlayışla birlik olarak Bütünşehir Yasası ile ilgili bir çalışma yapmalıyız, diye düşünüyorum.”

Ziyaretin ardından tarihi Kınalızade Hasan Sıtkı Bey Konağı’ndaki bölge istişare toplantısına geçildi. Burada verilen yemeğe Elmalı Kaymakamı Gürbüs Saltaş da katıldı.
Başkan Hakan Tütüncü, Elmalı ziyaretinden sonra Korkuteli Ak Parti İlçe Teşkilatı’yla bir araya geldi. Ziyarete Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Kordinatörü İsa Akdemir de eşlik etti.
Benzer Haberler