Akdeniz Belediyeler Birliği’nin 2016 yılındaki 9 maddelik çalışma programının ilki, kurumsallaştırma olarak belirlendi.
Akdeniz Belediyeler Birliği’nin (AKBB) 2016 yılındaki çalışma programının birinci maddesi, kurumsallaşma oldu. Kepez Belediyesi ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, ASAT’da düzenlenen olağan toplantıya başkanlık etti. AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce, bir yıllık çalışmaların sunumunu barkovizyon gösterisiyle yaptı. Ardından da AKBB’nin vizyon ve misyonunu hatırlatan İnce, AKBB ilkeleri doğrultusunda hazırladıkları 2016 yılı çalışma programındaki temel hedefleri anlattı.
Eğitim faaliyetleri yapılacak
Birliğin hizmet üretme kapasitesini geliştirme amacıyla kurumsal kapasiteyi güçlendirmek, 2016 yılı çalışma programının birinci hedefi oldu. Belediyeler, birlikler ve mahalli idareler arasındaki iletişim ve işbirliğini geliştirmek, ikinci madde olarak yer aldı. AKBB’nin 2016 yılındaki üye belediyeler üzerinde yapacağı diğer çalışmalar ise, kapasite gelişimine yönelik çalışmalar yapmak, hizmet içi eğitim programları düzenlemek, danışmanlık ve müşavirlik hizmeti vermek, belediyelerin faaliyetlerinin tanıtımına yönelik çalışmalar yapmak olarak kayda geçirildi.
Belediyeler çağa ayak uyduracak
Çağın bilimsel ve teknolojik gelişim süreçleri ve toplumsal yaşamın ihtiyaçlarına uyum noktasında ise, yerel yönetim sisteminin değişim ve gelişimlerine yönelik olarak araştırmalar yapmak, yaptırmak, bu kapsamda, değerler üreterek, görüş ve öneriler hazırlamak AKBB’nin çalışma programında yer aldı.
Uluslararası işbirlikleri
Belediyelerin dış dünya ile olan ilişkilerini önemli bulan AKBB, üyelerinin uluslararası ilişkilerini koordine etmeyi ve kardeş belediyeciliğin yaygınlaştırılmasını kendine görev olarak aldı. Üye belediyelerin uluslararası hibe ve fonlara erişimi, ortaklık, üyelik gibi statülere kavuşmasında, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği oluşturup ortak projeler geliştirmek de, AKBB’nin 2016 hedefleri arasında yer aldı.
İlişkilerimizi sürekli güçlendiriyoruz
Sunumların ardından açılış konuşması yapan Başkan Tütüncü, 2015 yılı içinde yaptıkları çalışmaları sıraladı. Özellikle yurt dışındaki çalışmaları vurgulayan Tütüncü, “Tecrübe paylaşımı konusunda, çeşitli hizmetlerin yapılmasında, başkanlarımızın çeşitli uluslararası temaslarda bir kurumsal anlamda çalışmalar yapıyoruz. İlişkilerimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz.” diyerek, üye başkanların uluslararası ziyaretlere katılım göstermesini tavsiye etti.
Denizli’den ilk üye
Antalya, Muğla, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar’da üye belediyelerin olduğu AKBB’ye, Denizli’den ilk kez bir belediye de dahil oldu. Denizli Çameli Belediyesi’nin AKBB’ye üye olmak için yaptığı başvuru, oybirliğiyle kabul edildi. Böylece AKBB’nin sınırları bir şehir daha girmiş oldu. Çameli Belediyesi’nin üye olmak için kendi meclisinden onay aldığını belirten Tütüncü, “Denizli’den bir belediyenin birliğimize dahil olması çok anlamlı. İlişkilerimizi ne kadar arttırırsak birliğimizin o kadar büyüyeceğine inanıyorum. Ben şahsen bunu olumlu bir gelişme olarak görüyorum.” diye konuştu.
Bütçe onaylandı
AKBB’nin 2016 yılındaki 9 maddelik çalışma programını gerçekleştirmek ve diğer hizmetleri yerine getirmek için belirlediği 3 milyon 200 bin liralık bütçesi de, oy birliğiyle kabul edildi.
Benzer Haberler