BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
Akdeniz Belediyeler Birliği & Baka İşbirliği Protokolü İmzalandı
Akdeniz Belediyeler Birliği ile BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolüyle üye belediyelere, 29 farklı kurumun hibelerinden nasıl yararlanabilecekleriyle ilgili eğitim verilecek.

 Akdeniz Belediyeler Birliği ile BAKA arasında üye belediyelere proje hazırlama kapasitesi kazandırılması ve hibe kullanımı konusunda eğitim verilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
  
 Protokole imzayı, Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin attı.
  AKBB hizmet binasındaki protokol töreninde konuşan Başkan Tütüncü, BAKA’nın, Antalya’nın kalkınması ve Akdeniz bölgesindeki yerel yönetimlerin hizmetlerinin gelişmesi için Hükümet tarafından kurulmuş önemli bir ajans olduğunu söyledi.

 AKBB’nin 45 üyesi ile önemli bir kurum olduğuna işaret eden Tütüncü, birlik olarak yerel yönetimlerin kapasitesinin artırılması, iyi hizmetler üretebilmelerine dönük güzel çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Protokol belediyelere ekonomik katkı sağlayacak 

Tütüncü, BAKA ile üye belediyelerin proje kapasitelerinin artırılmasına dönük bir işbirliği protokolü gerçekleştirdiklerine değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Gerek ulusal, gereksel uluslararası alanda hibe proje ile birlikte kamu kurumlar kendilerine kaynak oluşturma imkânına sahipler. Ancak belediyeler, bu hibeleri kullanma yöntemlerini bilemediklerinden faydalanabilecekleri kaynaktan mahrum kalıyorlar. Bu protokol ile belediyelerin o hibelerden mahrum kalmamalarını sağlayacağız. BAKA ile birlikte belediyelere, fonlara erişebilme yollarını göstereceğiz.  Belediyelerimize ekonomik katkı sağlayacak bu protokolün çok önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum.”
Belediyelere protokole kıymet verin çağrısı 

Başkan Hakan Tütüncü, BAKA ve AKBB’nin bu protokol çalışmasıyla el ele verme iradesini ortaya koyduklarına vurgu yaparak, “ İki kurum el ele vererek belediyelerimize, vatandaşlarımıza, nasıl daha güzel hizmet ulaştırabilmenin arayışı içerisinde girmişlerdir.” dedi. 
 Birlik üyesi belediyelerden protokole kıymet vermelerini isteyen Başkan Tütüncü, “Belediyelerimiz, bu protokole kıymet verilirse ulusal ve uluslararası pek çok fondan hibe yardımı alma imkânına söz konusu olacaktır.” uyarısında bulundu.
 AKBB’nin ufuk açıcı projelerle belediyelere yön vermeye, vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerinin altınız çizen Tütüncü, protokolün üye belediyelere hayırlı-uğurlu olmasını diledi.
  Teknik personele 2 yıllık eğitim verilecek  

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de Hükümetin çok önemli bir projesi olarak kanunla kurulan BAKA’nın, yerelden kalkınma modeli mantığı ile yapacağı hizmetleri, AKBB ile taçlandırmak isteklerini ifade etti.

Engin, protokolle birlik üyesi 45 belediyenin teknik personeline, Avrupa Birliği projeleri dahil olmak üzere, 29 farklı kurumun desteklerinden nasıl yararlanılabilecekleri ve projeleri nasıl hazırlayabilecekleri konularında eğitim verileceğini bildirdi. Eğitim programının 2 yıl süreceğinin bilgisini veren Engin, “Eğitim tamamlandığında belediyelerimiz milyon dolarlık katkılar alabilecekler. ”diye konuştu.
  Konuşmaların ardından, hayırlı olsun temennisiyle 3 yıl yürürlükte kalacak olan işbirliği protokolünü imzaladılar.
Benzer Haberler