BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
15-18 Eylül 2014 tarihlerinde Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ`nün K.K.T.Cumhuriyeti ziyaretleri
Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB)’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Belediyeler Birliği’nin üye belediyeleri arasında kardeşlik protokolü imzalayacaklarını söyledi.

 Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, Yavru Vatan’daki temaslarının üçüncü gününde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret etti.
  
 Başkan Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada AKBB olarak yeni dönemde uluslararası ilişkiler noktasında farklı bir açılım yapmanın gayreti içerinde olduklarını belirtti.  Yeni dönemde Türk halklarının yaşamış olduğu devletlere öncelik verdiklerine değinen Tütüncü, “Bu kapsamda birinci önceliğimiz KKTC oldu” dedi.

Tecrübeler paylaşıldı 

Tütüncü, KKTC’de geçtiğimiz Pazartesi başlayan temaslarının verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Bugüne kadar çok faydalı görüşmeler ve ziyaretler yaptık. Özellikle bazı belediyelerimizin ortaya koyduğu nitelikli projelerin bölge insanına çok faydalı neticeler sağlayacağını gördük. O projelerin geliştirilmesi bakımından tecrübelerimizi paylaştık. Hem iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hem de yerel düzeyde atılacak adımların tespiti konusunda çok farklı değerlendirmelerimiz oldu.”

İki konuda işbirliği 

KKTC’deki yerel yönetimlerle yaptığı temaslarda iki konuda mutabakata vardıklarını aktaran Tütüncü, “KKTC Belediyeler Birliği’nin ve AKBB’nin üye belediyeler arasında kardeşlik protokolü imzalayacağız. Yine iki birlik olarak, tecrübe paylaşımı, kurumsal gelişime yönelik eğitim programları, çeşitli arama konferansları gibi etkinliklerle üye belediyelerin faaliyetlerini üst noktalara çıkarılması konusunda mutabakata vardık.” açıklamasını yaptı.

“Kardeşliğimizi güçlendirmeye geldik”

“Biz adaya kardeşliğimizi geliştirmek, kültürel bağlarımızı, gönül bağlarımızı güçlendirmek için geldik.” diyen Başkan Hakan Tütüncü, “Yerel yönetim mantığı içerisinde vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz.  KKTC’deki yerel yönetimler de aynı hizmetleri yapıyorlar. Kurumsal gelişmemizi artırıcı yapacağımız çalışmaların, halklarımızın huzuru, mutluluğu ve daha kaliteli bir yerel hizmet alması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı.
  
 Tütüncü, yoğun programı arasında kendilerini kabul ettiği için teşekkür ettiği KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu’na, AKBB üyesi 45 belediye başkanının selamını da iletti.

İşbirliğine destek vereceğiz 

Başbakan Yorgancıoğlu da konuşmasında kültürel zenginliğin, bilgi birikiminin, olanakların ve deneyimlerin paylaşılmasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Başlattığınız işbirliğinin bölgeniz ve yerel yönetimler açısından önemli olduğuna inanıyorum. Bu tür işbirliklerinin destekçisi olacağız. Sayın Tütüncü’nün, birikimlerini, deneyimlerini KKTC’deki belediye başkanları ile paylaşması pozitif bir etki oluşturacaktır.”

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra KKTC  Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile de bir araya geldi.
  
 Ziyaretlere, KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman, Kepez Belediyesi ile kardeş olan Beyarmudu Belediye (KKTC) Başkanı İlker Edip, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce de eşlik etti.
Benzer Haberler