BELEDİYE BAŞKANLARI, MECLİS ÜYELERİ GÖREV YETKİ, SORUMLULUKLARI VE TASARRUF TEDBİRLERİ GENELGESİ EĞİTİMİ(BURDUR)
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) tarafından üye belediye personellerine yönelik düzenlenen ‘’Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri Görev Yetki, Sorumlulukları ve Tasarruf Tedbirleri Genelgesi” eğitim semineri, 12 Eylül 2024 Perşembe günü Burdur Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Eğitim seminerinin açılış konuşmalarını yapan Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ “Biz bu dönemde başkanımızın bizlere encümende verdiği görevi en iyi şekilde yaparak bu birliğin temel ruhu olan dayanışma ve kardeşlik bilinciyle birlikte hareket edeceğiz.” dedi. Eğitimin açılış konuşmalarını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Sayın Muhittin BÖCEK ‘’Akdeniz Belediyeler Birliği hepinizin bildiği gibi 1978 yılında Antalya-Burdur-Isparta olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiş ancak ben 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği başkanıydım ve 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği sürecimde de Antalya’mızın en yakın illeri göller, güller ve teke yöresi olarak hep beraberiz ayrımız gayrımız yok.’2 dedi.
Eğitim Programı; Belediye Başkanlarımızın, Meclis üyelerimizin öncelikleri, yasalardan kaynaklanan görev, yetki ve sorumlukları ile stratejiler oluşturma konularınının geliştirilmesi kapsamında;

- Belediye Başkanlarının Görev Yetki, Sorumlulukları ve Özlük Hakları
- Meclis Üyelerinin Görev Yetki, Sorumlulukları ve Özlük Hakları
- Tasarruf Tedbirleri Genelgesi
- 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Yasası
 
Konularında Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk İşleri Müdürü Zeliha DİKYOL örneklerle gün boyu bilgi paylaşımında bulundu.
Benzer Haberler