BİRLİK DERGİSİ
PROJELERİMİZ
AKBB ile Romanya arasında işbirliği
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) ile Romanya’nın Argeş Belediyesi arasında “işbirliği” protokolü imzalandı.

AKBB Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Romanya’daki resmi temaslarının 2. gününde işbirliği protokolü imzalanması amacıyla Argeş Belediyesi’ni ziyaret etti.
 
Romanya'da Büyük Wallachia bölgesinde bulunan Argeş şehri ziyaretine Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florıan Dudu ve Türk heyeti de eşlik etti. Ziyarette 15 belediye başkanı da hazır bulundu.

İki ülke arasındaki dostluğu geliştiriyoruz

Tütüncü, protokol töreni öncesi yaptığı konuşmada yerel yöneticiler olarak gerçekleştirdikleri ziyaretlerle Türkiye ile Romanya arasında var olan dostluk ilişkilerini daha da geliştirecek bir sürece katkı da bulunduklarını söyledi.
Tütüncü, Türkiye olarak yerel yönetimler arasında ikili ilişkilere önem veren, ikili ilişkilerin yerel düzeyde gelişmesine de hız kazandırmak isteyen bir anlayışa sahip olduklarını da aktardı.

“İlişkileri geliştirmek için iyi niyetliyiz “

Başkanlığını yaptığı AKBB’nin, Türkiye’de yerel yönetimler alanında itibarlı bir kurum olduğuna dikkat çeken Tütüncü, “AKBB, Antalya başta olmak üzere 4 tane ilin 52 belediyesinin üye olduğu bir birliktir. Birliğin çatısı adlındaki tüm belediyelerimiz Romanya ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda iyi niyet sahibidirler. Bu anlamda imzalayacağımız işbirliği protokolü çok önemlidir.” ifadesini kullandı.

“İki toplumu birbirine yaklaştıracağız”

İşbirliği kapsamında karşılıklı tecrübelerin paylaşımı ve yeni tecrübelerin elde edilmesi konusunda çok önemli adımlar atabileceklerine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Kültürel, sanatsal işbirliklerine imza atabiliriz.  Yapacağımız bu çalışmalar neticesinde iki ülkenin toplumlarını birbirine daha yaklaştırabiliriz. Yerel yönetimlerin yapmış oldukları işbirliklerini şüphesiz ki ekonomiye de önemli katkıları olacaktır. İş adamlarının, tarımla, sanayi ile uğraşan kesimlerinin birbirine yakınlaşması, bu yakınlaşma üzerinde yeni işbirlikleri yapılabilmesi mümkün hale gelecektir.

Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanacağız

Türkiye ve Romanya’nın kökü tarihin derinliklerine dayanan iki dost ülke olduğuna işaret eden Tütüncü, “Biz Türkiye’deki yerel aktörler olarak, siz de Romanya’daki yerel aktörler olarak el ele verdiğimiz ve işbirliği yaptığımız sürece hem çok önemli faydalar sağlayacak bir birlikteliği kurmuş oluruz hem de ülkelerimiz arasındaki dostluğa yeni kazanımlar sağlamış oluruz.”  diye konuştu.
Tütüncü, konuşmasının sonunda nazik ev sahipliğinden ve ziyareti en güzel şekilde planlamasından dolayı Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Dudu’ya, ziyaretin gerçekleşmesinde önemli bir katkısı olan Büyükelçi Ertaş’a, kendilerine eşlik eden elçilik diplomatlarına teşekkür etti.

Argeş Belediye Florin Tecau da işbirliği protokolü ile Türkiye’deki yerel yönetimlerin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.

Daha sonra AKBB Başkanı Hakan Tütüncü ve Tecau, tarafından işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında  AKBB üyesi belediyeler ile Romanya belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalanacak, kültür ve ticaret alanında işbirliği yapılacak.
Benzer Haberler